MARATHONSTAFETTEN

Marathonstafetten är en idé från TIF och TSOK så därför är det trevligt att den blivit populär. Cirka 1500 löpare och motionärer av alla slag brukar träffas en onsdagskväll i maj för att med sitt lag avverka en marathon. Naturligtvis trevligt som arrangör med många deltagare, fast lika positivt är den fina stämningen som råder tävlingskvällen. Så Marathonstafetten lever verkligen upp till sin slogan: Idrottsglädje för alla.

Idéen med Marathonstafetten är att spinga en hel marathon, men den får delas på upp till 18 personer. Finessen med tävlingen är att man kan anpassa springandet till antalet lagmedlemmar och deras lust att springa. Så därför kan lag av alla sorter ställa upp och gör det också. Vårt motto är så få regler som möjligt, för då kan alla vara med. Den enda regeln egentligen är att i damklassens lag får bara damer deltaga. Men naturligtvis får även tjejer springa i herrlag. De bästa lagen avverkar sträckan på två och en halv timma och sedan är spridningen stor till nästan den dubbla tiden. Fast det verkar som om lagen med många löpare som kommer i slutet av resultatlistan har trevligast.

Många företag har upptäckt att Marathonstafetten är ett bra tillfälle att träffas och ha trevligt tillsammans. Sammanhållningen stärks och dessutom får man motion. En bättre och billigare personalträff är svårt att tänka sig,

Vi försöker göra vad vi kan för att deltagarna skall trivas. Visserligen brukar vi ha tur med vädret men vågar inte lova detta även i år. Vi kan ju hoppas och även att ekarna skall hinna slå ut, för då blir det en fin försommarkväll.

TROLLHÄTTANS IF och TROLLHÄTTANS SOK