Om Trollhättan SOK:s klubbtävling Knotakutet

===========================================================

Knotakutet är TSOK:s klubbtävling där det lönar sig att bli tvåa. Segraren får visserligen en inteckning i knotan, den gamla fina stubben från Björndalen, som nu varit hederspris för femtonde året i rad. Dock skall segraren även svara för nästkommande års arrangemang, något som kom att bli nog så problematiskt för fjolårssegrande familjen Kristiansson. Björn med fru nedkom nämligen med sin förstfödda dotter just som kontrollerna till årets tävling skulle sättas ut. Det blev nu i stället Mats Kristianssons farbroderliga plikt att ansvara för den viktiga detaljen.

När årets Knotakut avgjordes uppe i Strömslund på Tisdagskvällen var det mixlaget Sörliklev som blev tvåa. Laget levde högt på sina unga deltagare Pontus Carlsson och Dennis Lundborg, vilka alla kunde kvittera ut fina grönsakspriser. Pontus var för övrigt snabbast på sin bana.

Segrare i årets Knotokut, och därmed nästa års tävlingsarrangör blev mixade laget Olsson med Per-Åke i spetsen och med kraftfullt stöd av Rolf Mattsson och Orvar Grahn.

- Jag springer alltid för att vinna, förklarade Orvar, som även kvitterade ut en spelvinst efter att ha satsat på sitt eget lag som segrare.

 

Alf Ödlund