Anteckningar förda vid TSOK:s ungdomsledarmöte, Skidstugan 10 feb 2003

 

Närvarande: Jan-Åke, Stefan, Åke, Johan, Kerstin, Nina, Janne, Jörgensen och Ingegerd

 

SAKO-möte

Åke rapporterade från mötet med SAKO-klubbarna i Vänersborg. Protokoll är utskickat.

Karl-Erik och Gunnar är utsedda till banläggare 1 mars . Träningen ska innehålla moment av linjeorientering. Kanliet meddelar dessa sitt uppdrag.

 

Överflyttningar

Skogslek kommer i vår liksom de senare åren ha två nivåer. Den svårare nivån kommer att kallas Skogsbus. Från denna nivå kommer fem att rekommenderas uppflyttning till Skärmtroll. Ytterligare fem kommer att få inbjudan till  både Skogsbus och Skärmtroll och får välja tillhörighet.

Skärmtrollen behåller sina deltagare men ska varsamt försöka lotsa upp några till Skärmjägare. Skärmtrollen kommer liksom tidigare att ha två nivåer sina övningskvällar.

Skärmjägarna har fått teknikträning på tisdagsträningarna med SAKO. Torsdagarna har mest varit löpträning. Man vill åter införa ett teknikpass delvis med tanke på de som kommer nya från Skärmtroll men även de ”gamla” bör få ett kortare teknikpass och löpträningen kan ske med kartan i hand.

Huruvida Skärmtroll ska rekommenderas vara med på tisdagsträningarna med SAKO diskuterades men dessa deltagare är beroende av att ha någon av ”sina” ledare med. Man kommer inte att splittra sig på två träningar!

 

Upptakt

Skogslek/Skogsbus har träningar 24/4, 29/4 (tisdag), 8/5, 15/5 samt 22/5

Skärmtroll och Skärmjägare startar vårsäsongen 13/3.

Information ska sättas upp på skoltavlorna. Till de skolor som ej har tavlor, ska också information för anslagstavla skickas: Stavre-, Frida- samt Dalkjusans skola. Anslagstavle-

informationen ordnas av kansliet före 1 mars. Alla fjolårsdeltagare får dessutom skriftlig inbjudan. Nyrekrytering till Skogslek sker via annons som kansliet gör manus till och som införes i tidningen v.15.

 

Avslutning

Vi beslutade att anordna ett avslutningsläger 23-24/5 för alla ungdomsgrupper vid någon närbelägen klubbstuga. Johan frågar VSK Om inte deras stuga är ledig ombesörjer Johan att någon frågar Skogsvargarna eller Flundrehof. Varje grupp ordnar en bana. Gemensamma aktiviteter som t ex tarzan-bana behövs också liksom priser ock förslagsvis lägertröja.

 

Övriga läger

För 10-12-åringar finns tältlägret i Rydboholm. För de äldre finns Okamp i Karlsborg  15-19 juni samt Rikslägret vid Idre

 

Skolvecka

Fjolårets satsning på Skolvecka var väldigt lyckad med krävde stor insats av ungdomsledarna. Skolveckan kommer att vila i år. För skolor som vill ha hjälp med orienteringsövningar i vår hänvisas till OL-sektionen.

Skolpaketet för Skogshöjdsområdet är klara har Per låtit meddela.

 

5-dagars

Kansliet ska kontrollera att tältplats i anslutning till VSK är beställd för ungdomarna. Även övriga TSOK och VSK platser bör ligga i hop. Ev är det lättast att platserna för VSK och TSOK bokas i ett och samma klubbnamn! Vuxna ska finnas till för klubbens ungdomar (support) natt och dag!

 

Ledare/resurs

Kansliet uppmanas sätta upp lapp på anslagstavlan där nya ledare efterfrågas. Vi försöker rekrytera nya ledare bland de föräldrar närvarar på träningarna.

Skärmtroll och Skärmjägare uppskattar resurslistan. Det räcker dock med tre namn per tillfälle. Gruppernas program bifogas listan liksom en notis om att uppgifterna varierar  bl a på hur många föräldrar som är med och att man tar kontakt med ledare när man kommit till träningstillfället.

 

Kompasser

Tumkompasserna med luftbubblor ska skickas tillbaka. Av de 30 till klubben beställs 20 för vänster hand och 10 för höger hand.

 

Träningsbarometern

Man belönas efter 1 april för sin barometernivå.

 

SAKO/SOL

SAKO-tävlingen och SOL-skolan arrangeras av OL-sektionen.

 

”Extrapengar”

En gåva på 10 000 kr har skänkts till TSOK av tacksam förälder vars barn fått skolning i klubben. Pengarna satsas på breddaktivitet för ungdomar

 

Kansliet

När David slutar 1 mars kommer Kristina Gustafsson arbeta ½-tid dvs måndag fm samt heldag tisdag och torsdag. Stefan finns på ½-tid  måndag-fredag em. Kristina kommer endast utföra administrativa uppgifter: hemsida, anmälningar, ekonomi, kopiering. Stefan kan vara behjälplig att hänga ut kontroller.

 

Vikingaträffen

Vikingaträffen kommer att vara på Väne Ryr- kartan. Hela tävlingscentrum kommer att behöva byggas upp. Klubbens ungdomar upp till 14 år får tävla.

 

Edsbyn

VSK har inbjudit TSOK att ansluta till deras resa till Edsbyn Kristi Himmelsfärdshelgen. Erbjudandet kommer att spridas till Skärmjägarna. Flera intresserade finns redan.

 

OL-styrelsen

Ny ledamot till OL-styrelsen behövs, gärna någon från ungdomsledarna.

 

Nästa möte

Nästa möte är 8 maj. Då är det bla lägerplanering på dagordningen.

 

Vid tangentbordet

Ingegerd