Marathonstafetten byter område och bana.

Efter tolv år vid Trollhättans SOK:s anläggning Skidstugan är det dags för Marathonstafetten att flytta till Trollhättans IF:s anläggning KNORREN. Anledningen är att vi vill att de tävlande skall få variation och även en lättare bana. Framför allt damerna har tyckt att banan vid Skidstugan varit tuff och vi har lyssnat på kritiken. Så nu kan vi erbjuda en bana som passar alla. Den är dessutom lite kortare 2,1 km så det behövs 20 varv för att få ihop ett marathon.

En annan anledning till byte av område är att Knorren är ett mycket fint område och tyvärr ganska okänt av trollhätteborna. Så vi vill att ni skall få uppleva den fina naturen och miljön vid Göta älv. Särskilt på våren är det extra fint på Knorren.

Annars är Marathonstafetten sig lik. Det är en tävling där alla kan vara med och man kan bilda lag på alla möjliga sätt. En vanlig anledning till deltagande är att arbetsplatser passar på att kombinera samvaro med motion.

Ett problem finns med Knorren och det är parkeringen. Särskilt när bygget av de nya järnvägsbroarna aldrig verkar bli klart. Endast cyklar släpps fram på Knorren-området, så det blir en fördel att åka cykel till Marathonstafetten. För dem som kommer i bil anordnas parkering vid Källstorpsgården. Därifrån fram till start- och målområdet på Knorren är det en promenad på 1 km.

Välkomna

TROLLHÄTTANS IF TROLLHÄTTANS SOK